Vaječný rosol s chřestem

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

300 g bílého chřestu
3 vejce na tvrdo
500 ml drůběžího vývaru
50 ml sherry
2 balíčky želatiny
1 lžíce bylinek (kopr, petržel, fenykl...)
šťáva z ½ citronu
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Šparľu ošúpeme a v minime vody s citrónovou šťavou a soľou povaríme domäkka. Scedíme, ak nám ešte ostala voda. Narežeme na cca 2 cm kúsky.

  2. Vajcia nakrájame na plátky.

  3. V teplom vývare rozpustíme želatínu, pridáme sherry a nasekané bylinky, ak treba dosolíme.

  4. Do formy (vanička, srnčí chrbát) nalejeme polovicu vývaru a necháme v chladničke stuhnúť.

  5. Potom naň poukladáme kúsky špargle a plátky vajec a zalejeme zvyškom vývaru. Opäť dáme do chladničky stuhnúť.

  6. Po stuhnutí vyklopíme a krájame na porcie. Podávame so zeleninou a pečivom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!