Těstoviny s chřestem

Recepty, Těstoviny

Suroviny

1 balíček Pappardelle (široké nudle)
150 g zeleného chřestu
1 menší cuketa
3 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
2 lžičky citronové šťávy
2 lžičky nastrouhané citronové kůry
120 g Parmazánu
estragon
Cayenský pepř
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu a necháme dobře odkapat, ale schováme asi 100ml vařicí vody.

  2. Mezitím si připravíme omáčku. V hlubší pánvi rozpalíme olej, přidáme česnek a na tenko nakrájenou cuketu. Za stálého míchání restujeme asi 5 min. Přidáme citronovou šťávu, zamícháme a přidáme pokrájený chřest, estragon, kajenský pepř, sůl a obyčejný pepř podle chuti. Za stálého míchání vaříme 3 minuty, až je chřest hotový, ale stále ještě křupavý.

  3. Přidáme horkou vodu z těstovin, citronovou kůru, uvařené a odkapané těstoviny a polovinu nastrouhaného parmazánu.

  4. Za stálého mícháni vaříme tak dlouho, až se sýr rozteče a těstoviny jsou horké. Předáme na na hluboké talíře, posypeme zbylým parmazánem a ihned podaváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!