Těsto na kmínový chléb z domácí pekárny

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

70 dkg hladké mouky
1 sušené droždí
1 lžíce cukr moučka
400 ml vody
2 lžičky drceného kmínu
2,5 lžičky soli
1 lžíce octa
na potírání chleba:
100 ml vody
1/2 lžičky soli

Postup přípravy receptu

  1. V hrnku si svaříme vodu s kmínem a octem a necháme zchladnout.

  2. Do pekárny dáme svařené zchladlé suroviny, přidáme mouku, do jednoho rohu cukr a nahoru kvasnice. Zapneme program č. 7, příprava těsta, a čekáme až nakyne.

  3. Pak opatrně přeložíme na plech vyloženým pečícím papírem potřeným jemně olejem a posypaný moukou.

  4. Prvních asi 15 minut pečeme na 250°C, potom stáhneme na 50°C a pečeme cca 1 hodinu. Za dobu pečení asi 2x potřeme chléb osolenou vodou. Váha chleba po upečení je 1,6 kg.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!