Telecí ragú s mandlemi

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 kg telecí kýty
1 citron
150 g spařených a oloupaných mandlí
500 g cibule
4 PL másla
sůl
bílý pepř
¼ KL šafránu
1 PL horkého vývaru
3 dl vývaru
1 PL sekané petrušky

Postup přípravy receptu

  1. Maso umyté a očištěné od blan, pokrájíme na kostky, dáme do mísy a silně zkropíme citronovou šťávou, zasypeme pepřem a osolíme. Odstavíme na zhruba půlhodinu.

  2. Mezitím nakrájíme cibuli na měsíčky. V hrnci na přepuštěném másle osmahneme cibuli, přihodíme maso, ve vývaru namočený šafrán. Restujeme, mírně podlijeme a necháme dusit za trvalého podlévání. Přidáme spařené a oloupané mandle.

  3. Společně dusíme ještě asi 30 minut. Hlídáme, aby se maso nerozdusilo a nebyla z toho mňaga. Nakonec přidáme petrušku a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!