Krůtí stehna na jalovci a bylinkách

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 krůtí stehna
100 g slaniny
2 cibule
1 PL jalovčinek
čerstvý tymián
rozmarýn
3 bobkové listy
čerstvě drcený pepř
kousek másla
hladká mouka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a orestujeme je v pekáčku na másle spolu s bobkovým listem a a pár kuličkami jalovce. Zbytek jalovce nadrtíme najemno v hmoždíři.

  2. Stehna osolíme, opepříme, vetřeme do nich podrcený jalovec a poprášíme moukou. Vložíme je do pekáčku ke směsi včetně možného opadaného koření a ze všech stran je opečeme. Podlijeme asi deckou vody, přiklopíme a na mírném plameni dusíme cca 20 minut. Občas obrátíme.

  3. Pak vložíme ještě přiklopený pekáč do trouby vyhřáté na 220C a pečeme půl hodiny. Podle potřeby podléváme nepatrně vodou. Pak odklopíme (pokud je již maso měkké) a dopečeme dozlatova. Stehna vyjmeme, výpek zaprášíme asi lžící mouky, důkladně promícháme a ještě provaříme. Podáváme se šťouchanými brambory, kaší nebo bramborovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!