Telecí plec na tymiánu a barevných paprikách

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1000 g telecí plece
300-400 ml hovězího bujónu (masového vývaru)
1 velká červená paprika
2 zelené papriky nebo jedna velká žlutá paprika
2 větší cibule
1 KJ rajského protlaku
6 sterilovaných okurek
1 rozdrcená sušená chilli paprička
1 svazek petržele
1 svazek tymiánu
3-4 PL oleje
15-20 ml koňaku
sůl
barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Všechny papriky omyjeme, rozpůlíme a zbavíme jádřinců. Pokrájíme na tenké proužky. Cibule pokrájíme na kostičky, okurky pokrájíme na kolečka.

  2. Maso omyjeme a pokrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme.

  3. Bylinky si omyjeme a najemno nasekáme.

  4. Sušenou pálivou papričku rozemneme v ruce.

  5. Ve větší nádobě si rozehřejeme olej a na něm opečeme pokrájené maso spolu s cibulí.

  6. Maso necháme zatáhnout a pak zalijeme koňakem nebo červeným vínem.

  7. Přidáme lžíci rajského protlaku, proužky barevných paprik, pálivou papričku,kyselé okurky, bylinky a vše restujeme.

  8. Poté zalijeme masovým vývarem a dusíme doměkka. Tento pokrm výborně chutná s gnocchi, obalených v bylinkách. Štáva je hodně hustá.Malinko ji pak zahustíme, hladkou moukou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!