Kuřecí paličky pečené v marinádě

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

800 g kuřecích paliček
150-200 ml černého piva
150 ml smetany 31 %
lžíce rajčatového protlaku
2 lžíce sladké chilli omáčky
lžíce sojové omáčky
2 stroužky utřeného česneku
cibule
koření na kuře
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a osušené paličky osolíme a okořeníme. Necháme chvíli odležet. Mezitím smícháme pivo, smetanu, česnek, sojovku a protlak. Cibuli nakrájíme a dáme do pekáčku.

  2. Na cibuli položíme paličky. Zalijeme smíchanou smetanou. Pečeme 15 minut přikryté a po té odkryjeme a dalších 25-35 minut dopékáme do měkka a na zlatou barvu.

  3. Je li třeba podlijeme, ale ne pivem, jen trochou horké vody, podle toho kolik chceme šťávy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!