Telecí líčka na slanině

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

500 g telecích líček
350 g slaniny - gazdovské nebo anglické
250 ml vývaru nebo vody
1 menší mrkev
1 menší menší cibule
3 stroužky česneku
1 cm silný plátek másla
1/2 lžičky celého kmínu
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Líčka opláchneme, osušíme, nakrájíme na větší kostky a zlehka osolíme a opepříme.

  2. Slaninu nakrájíme na širší nudličky, mrkev nastrouháme na hrubých slzičkách, česnek nakrájíme na tenké plátky a cibuli nadrobno.

  3. V papiňáku na rozehřátém másle osmažíme slaninu s kmínem. Přidáme mrkev, česnek a cibuli a restujeme 4 minuty. Poté vložíme kostky masa a necháme je prudce zatáhnout.

  4. Podlijeme vývarem, nebo vodou, promícháme a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu dusíme na slabém plameni 20 minut.

  5. Po ochlazení hrnec otevřeme, šťávu silným varem zredukujeme na hustější konzistenci a podle potřeby dochutíme. Podáváme se šťouchanými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!