Telecí krk dušený v pomalém hrnci

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

500 g telecího krku
8 menších žampionů
2 mrkve
2 malé cukety
svazek lahůdkové cibulky
hrst sušených brusinek
200 ml bujónu nebo vývaru
tymián
petržel
rozmarýn
sůl
pepř
hladká mouka
sádlo nebo olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na středně velké kostky a zprudka opečeme na sádle, nebo oleji.

  2. Do nádoby z pomalého hrnce dáme oloupané a na čtvrtky nakrájené žampiony, mrkev na kolečka, na větší kousky nakrájenou cuketu a cibulky, ze kterých použijeme jen spodní pevné části. Vložíme maso, přidáme bylinky, brusinky, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a promícháme.

  3. Nádobu dáme do pomalého hrnce a dusíme při režimu HIGH 3 hodiny.

  4. Půl hodiny před koncem můžeme zahustit moukou rozmíchanou v troše vody a dovaříme. Nejlepší přílohou jsou šťouchané brambory nebo bramborová kaše.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!