Tarhoňa s kuřecím masem ostrá jako břitva

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g kuřecího masa
2 šálky tarhoni
4 šálky vody
2-3 cibulky
150 g hříbků (dala jsem své mražené)
1 pl sádla (oleje)
1 lžička živáňského koření
1 pl chilli omáčky (lze vynechat)
pepř
sůl
voda na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na kostky osolíme, opepříme a přidáme živáňské koření, zamícháme. Necháme aspoň hodinku v chladu odležet. Cibulky si očistíme a nakrájíme na kostičky.

  2. Na sádle (oleji) orestujeme cibulku, přidáme maso, necháme zatáhnout, přidáme hříbky, podlijeme a 15 minut dusíme pod poklicí. Pak odděláme poklici a tekutinu zredukujeme.

  3. Tarhoňu můžeme na sucho opražit do světle hněda, pozor na připálení a přisypeme k masu, zalijeme vodou, přidáme chilli omáčku.

  4. Za občasného míchání dusíme pod poklicí 20 minut na mírném ohni. Pokud je třeba přilijeme vodu, dosolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!