Tagliatelle na smetanovo - zeleninovém základu s grilovaným kuřecím prsem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa
2 tenké plátky anglické snaniny
2 malé cibule
2 mrkve
1 prtržel
kousek celeru
2 PL oleje
1 chilli paprička
1 dcl kuřecí vývar
1 lžička octa
3 PL smetany
sůl, pepř
4 smotky těstovin Tagliatelle

Postup přípravy receptu

  1. Celá kuřecí prsa osolíme, opepříme, ze všech stran důkladně orestujeme na rozehřátém oleji a dáme bokem.

  2. Na výpeku zesklovatíme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme stejně nakrájenou zeleninu a restujeme do zlatova, mírně podlijeme vývarem (já použil kachní, zrovna byl po ruce), octem, přidáme chilli papričku a cca 20 minut podusíme.

  3. Přidáme maso, mírně posypeme sladkou paprikou a grilujeme 5-7 minut v zapnuté troubě s grilem, přidáme smetanu a pokud je potřeba dokořeníme. Tagliatelle uvaříme dle návodu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!