Světlý podmáslový chléb z remosky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

260 g vody
100 g kysaného podmáslí
lžička cukru
1-2 lžičky drceného kmínu
50 g ovesných vloček
120 g žitné chlebové mouky
150 g pšeničné chlebové mouky
220 g pizza mouka
2 rovné lžičky soli
15 g droždí

Postup přípravy receptu

  1. suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak sypké) a použijeme program Těsto. Nemáme-li pekárnu, zaděláme těsto, jak jsme zvyklí (kvásek, pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto) a necháme ho vykynout.

  2. Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme, uděláme kulatý bochník, oválíme ho v mouce a zploštíme ho a vložíme do remosky s pečícím papírem vykynout. Pak upečeme (asi 45 minut).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!