Švestkové koláčky

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

Ingredience:
7,5 máslo
5 dkg cukr krystal
1 ks citron
1/2 kg hladké mouky
8 ks švestek
1 ks vejce
3 dcl mléka
1 kostka droždí
špetka soli
Na ozdobu:
cukr moučka
vanilkový cukr
na potření:
rozpuštěné máslo
Náplň:
250 ml vlažného mléka
1 balíček vanilkovho pudinku
2 lžíce cukru krystal

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny zpracované v pekárně (program těsto). Postup přípravy receptu: Všechny suroviny na těsto zpracujeme a necháme kynout přibližně 45 minut.

  2. Mezitím si uvaříme náplň, klasický pudink, jen trošku hustější. Z mléka a vanilkového prášku, přidáme i krystalový cukr.

  3. Vykynuté těsto rozválíme na obdélník velikosti 30 x 40 cm. Těsto se nelepí. Pokud by se náhodou lepilo, již při jeho zpracování, přidáme do něj trošičku másla.

  4. Rozválené těsto potřeme rozpuštěným máslem a zavineme do válečku. Ten rozkrájíme na 16 stejných koleček, rozložíme je na plech a v každém uděláme důlek. Na jeden plech se pěkně vejde 8 koleček.

  5. Do každého důlku dáme trochu pudinku a půlku švestky. Pečeme v předehřáté troubě (horkovzdušná na 180°C) 25-30 minut. Ještě teplé pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!