Švestkové koláčky
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- Ingredience:
- 7,5 máslo
- 5 dkg cukr krystal
- 1 ks citron
- 1/2 kg hladké mouky
- 8 ks švestek
- 1 ks vejce
- 3 dcl mléka
- 1 kostka droždí
- špetka soli
- Na ozdobu:
- cukr moučka
- vanilkový cukr
- na potření:
- rozpuštěné máslo
- Náplň:
- 250 ml vlažného mléka
- 1 balíček vanilkovho pudinku
- 2 lžíce cukru krystal
Postup Švestkové koláčky
Postup přípravy receptu
-
Suroviny zpracované v pekárně (program těsto). Postup přípravy receptu: Všechny suroviny na těsto zpracujeme a necháme kynout přibližně 45 minut.
Mezitím si uvaříme náplň, klasický pudink, jen trošku hustější. Z mléka a vanilkového prášku, přidáme i krystalový cukr.
Vykynuté těsto rozválíme na obdélník velikosti 30 x 40 cm. Těsto se nelepí. Pokud by se náhodou lepilo, již při jeho zpracování, přidáme do něj trošičku másla.
Rozválené těsto potřeme rozpuštěným máslem a zavineme do válečku. Ten rozkrájíme na 16 stejných koleček, rozložíme je na plech a v každém uděláme důlek. Na jeden plech se pěkně vejde 8 koleček.
Do každého důlku dáme trochu pudinku a půlku švestky. Pečeme v předehřáté troubě (horkovzdušná na 180°C) 25-30 minut. Ještě teplé pocukrujeme.