Sváteční nádivka ve tvaru srdce

Recepty, Ostatní

Suroviny

10 plátků toustového chleba
3 vejce
1 menší kapie
300 g uzené slaniny
200 g uvařeného kuřecího masa
2 hrsti rukoly
hrst petrželky
pár snítek tymiánu
125 g změklého másla
kuřecí vývar
sůl
pepř
muškátový květ
strouhanka podle potřeby na zahuštění
máslo a strouhanka do pečící nádoby

Postup přípravy receptu

  1. Chléb a slaninu pokrájíme na kostičky. Toustový chleba pokapeme vývarem. Nasekanou rukolu a další bylinky spaříme horkou vodou. Vejce vyšleháme s máslem.

  2. Navlhčené pečivo smícháme se směsí z másla, soli, vajec a koření. Přidáme pokrájenou uzeninu, kapii, pokrájené kuřecí maso, rukolu a bylinky. Dobře promícháme. Podle konzistence nádivky přidáme strouhanku.

  3. Nádivku přeneseme do dvou forem, které jsem vymazali máslem a vysypali strouhankou. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 stupňů 40 minut. Nádivku podáváme samotnou nebo s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!