Svařená kávová smetana s rozdrobenými karamelovými sušenkami

Recepty, Moučníky

Suroviny

DROBENKA:
125 g másla
75 g cukru
125 g mouky
125 g karamelizovaných sušenek Lotus (rozdrobených)
SVAŘENÁ SMETANA:
5 dl smetany
1 dl mléka
4 želatinové plátky
75 g cukru
2 šálky espressa

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience na drobenku zpracujeme dohromady. Vznikne nám těsto podobné těstu jak na linecké cukroví.

  2. Těsto vyválíme na placku, položíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 15 minut. Poté necháme úplně vychladnout a pak jen rukama nalámeme na menší kousky.

  3. Mléko svaříme se smetanou a cukrem, přidáme namočené želatinové plátky a přilijeme espresso. Mícháme než se želatinové plátky rozpustí a pak rozdělíme do 6 skleniček.

  4. Před podáváním vychladíme v ledničce a ozdobíme rozdrobenými sušenkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!