Sušenky z kaštanové mouky bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

125 g kaštanové mouky (Adveni Medical)
125 g bezlepkové mouky (Doves Farm, Schär)
80 g moučkového cukru
2 lžíce sušeného rostlinného nápoje TopNatur
40 g Stelly nebo jiného bezmléčného tuku
1/4 lžičky xanthanu
voda dle potřeby (cca 100 ml)

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin vypracujeme na vále hladké nelepivé těsto a rozválíme jej na tloušťku 3-4 mm.

  2. Vykrajujeme libovolné tvary, které přenášíme na plech vyložený pečicím papírem.

  3. Pečeme při 160 °C, až než začnou okraje lehce růžovět (asi 10 minut). Sušenky jsou lehce křupavé a chuťově moc dobré, kaštanová mouka je velmi ozvláštní. Navíc jim dodá zajímavou barvu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!