Sušenky k čaji Čajový sáček

Recepty, Moučníky

Suroviny

220 g hladké mouky
špetka soli
75 g cukru moučka
1 vanilkový cukr
1 vejce
75 g změklého másla
2 lžičky pomerančové kůry
1/2 lžičky mletého hřebíčku
1/2 lžičky skořice
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin kromě čokoládové polevy utvoříme na vále hladké těsto, zabalíme ho do potravinové folie a dáme asi na hodinu do chladu. Z tuhého papíru si vystřihneme předlohu ve tvaru čajového sáčku.

  2. Odpočinuté těsto vyválíme asi na 2 mm silný plát a pomocí nože podle šablonky vykrájíme potřebné tvary. Brčkem vypíchneme na horním užším konci malý otvor.

  3. Naskládáme je na plech vyložený pečícím papírem a ve středně rozehřáté troubě pečeme asi 12 minut.

  4. Vychladlé sušenky namáčíme spodní třetinou do rozehřáté čokoládové polevy. Po zaschnutí polevy přivážeme do otvoru šňůrku jako má čajový sáček.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!