Bramborový salát s polníčkem a šunkovým chipsem

Recepty, Saláty

Suroviny

2 kg salátových brambor
150 g hrubozrnné hořčice
6 ks nakládaných okurek
6 ks vařených vajec na tvrdo
1 větší bílá cibule /nebo červená/
200 g schwarzwaldské šunky
200 g polníčku
1 citron
4 lžíce medu
3 dl olivového oleje
sůl, bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme a necháme vychladnout. Vejce uvaříme na tvrdo. Brambory nakrájíme na půlkolečka, stejně tak okurky a vajíčka. Cibuli, pokud je barevná, namočte na 5 min do horké vody a také ji nakrájejte na půlkolečka, co nejtenčeji. Vše vrstvěte do větší mísy a jednotlivé vrstvy osolte a opepřete. Vezměte polovinu slaniny, nakrájejte ji na kostičky a přidejte do mísy. Jedno celé vejce nechte na ozdobu.

  2. Do půl sklenice láku z okurek, cca 3 dl, přidejte hrubozrnnou hořčici sůl pepř a deci olivového oleje. Řádně zamíchejte a ochutnejte, případně dolaďte podle své chuti. Do další sklenice nalijte zbytek oleje, přidejte šťávu z jednoho citronu a med. Vše rozšlehejte, aby vznikl dresing. Zbytek plátků slaniny opečte na suché pánvi do křupava.

  3. Salát promíchejte, zalijte nálevem s hořčicí a přes noc dejte do lednice. Před podáváním obložte salát polníčkem, pokapejte medovým dresingem a na povrch salátu položte opečenou slaninu a ozdobte rozkrojeným vejcem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!