Kuřecí koláč s chřestem a bryndzou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

300 g bílého chřestu
250 g pečeného kuřecího masa
400 ml zakysané smetany
4 vejce
100 g bryndzy
hladkolistá petrželka
sůl
bílý pepř
Křehké těsto:
200 g hladké mouky
100 g másla
1 žloutek (nebo cca 3 lžíce vody)
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Máslo nakrájíme /nebo nastrouháme /do mouky, přidáme sůl, žloutek a vypracujeme těsto.

  2. Zabalíme do folie a necháme 1/2 hodiny v ledničce odpočinout.

  3. Odpočinuté těsto vyválíme a vyložíme s ním koláčovou fomu.

  4. Pečené kuře zbavené kostí a kůže pokrájíme na menší kousky.

  5. Chřest oloupeme, odkrojíme konce / asi 2 cm / a povaříme 10 minut v osolené vodě s plátkem citronu a lžičkkou cukru, necháme vychladnout a nakrájíme na menší kousky.

  6. Zakysanou smetanu našleháme s rozdrobenou bryndzou, vejci, vmícháme jemně pokrájenou petrželku, bílý pepř a podle chuti sůl, ale bryndza je dost slaná, tak už není většinu potřeba.

  7. Na připravené těsto rozložíme kuře, zalijeme smetanou a pečeme cca na 200° 15-20 minut. Teplota a čas jsou orientační, každá trouba peče jinak.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!