Šumavský bramborák

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

6 větších brambor
1 vejce
3 stroužky česneku
10 - 15 dkg loveckého salámu
větší špetka majoránky
špetka pepře
špetka soli
3 lžíce hrubé mouky /ne hladké/
sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nastrouháme najemno včetně stroužků česneku /nejlepší jsou brambory na uskladnění - mají méně vody/, jinak směs musíme vymačkat..

  2. Najemno nakrájíme na kostičky lovecký salám nebo ho hrubě nastrouháme, přidáme jedno větší vejce, majoránku, osolíme, opepříme, přidáme 3 lžíce hrubé mouky /jsou křupavější - po hladké jsou to slepenci/.

  3. Směs promícháme a na rozpáleném sádle smažíme do zlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!