Střecha

Recepty, Moučníky

Suroviny

Světlý piškot:
4 vejce
140 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
4 lžíce oleje
160 g polohrubé mouky
Tmavý piškot:
4 vejce
140 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
4 lžíce oleje
2 lžíce kakaa
polohrubé mouky (tolik, aby s kakaem bylo dohromady 160 gramů)
Krém:
500 g másla
7 lžic moučkového cukru
1 vanilkový cukr
250 ml mléka
2 lžíce polohrubé mouky (vrchovaté)
3 lžíce rumu
balíček želé medvídků
150 g čokolády na vaření
30 g ztuženého tuku (na polití)

Postup přípravy receptu

  1. Vejce s cukrem vyšleháme. Po lžících přidáváme olej. Potom lehce vmícháme vařečkou mouku a rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem pomazaným sádlem.

  2. Pečeme na 200°C asi 8 minut.

  3. Stejně upečeme tmavý piškot.

  4. Necháme vychladnout a rozkrojíme podélně každý piškot na tři stejné díly.

  5. Krém: V mléce rozmícháme mouku a uvaříme hustou kaši. Do vychladlé zašleháme máslo, cukry, rum a vyšleháme do pěny. Želé medvídky nakrájíme na malé kousky a zamícháme do krému.

  6. Postupně na sebe spojíme krémem střídavě tmavý, světlý, tmavý, světlý a tmavý pruh, dáme na hodinku ztuhnout do lednice.

  7. Po ztuhnutí rozkrojíme nožem z rohu do rohu.

  8. Šestý pruh potřeme krémem a na polovinu postavíme kratší rovnou stranou první část střechy, delší kolmou stranu opět potřeme krémem a přiložíme druhou část střechy, pořádně přitiskneme a šikmé strany potřeme zbylým krémem a necháme opět ztuhnout.

  9. Čokoládu s tukem rozpustíme ve vodní lázni a střechu polijeme a necháme ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!