Štola s tvarohem, kandovanými višněmi a lískovými oříšky

Recepty, Moučníky

Suroviny

400 g hladké mouky
1 lžička jedlé sody (nebo prášku do pečiva)
180 g moučkového cukr
1 a půl balíčku vanilkového cukru
1 měkký tvaroh v balíčku (250 g)
pár kapek mandlového aroma
160 g změklého másla
1/2 balíčku mandlového pudinku dr.Oetkera
2 vejce
špetka soli
80 g lískových oříšků nebo sekaných mandlí
80 g kandovaných višní a zlatých rozinek
citronová kůra z 1 citronu
+ 2-3 polévkové lžíce višňové marmelády
+ moučkový cukr na obalení
+ marcipán

Postup přípravy receptu

  1. Oba cukry smícháme s vejci. Vmícháme změklé máslo a mandlové nebo rumové aroma.

  2. Mouku smícháme s mandlovým pudingem, sodou a špetkou soli. Do mouky vypracujeme zlaté rozinky, pokrájené kandované višně a citronovou kůru. Vše dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme měkký tvaroh.

  3. Prohněteme a vyválíme obdélníkový plát. Podél delší strany vyváleného obdélníku, vložíme kousky marcipánu. Přes marcipán přehneme kratší stranu obdélníku a pak delší stranu.

  4. Štolu přendáme na plech s pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě pozvolna na 170°C po dobu cca 60-65 minut. Kontrolujeme špejlí.

  5. Po vyjmutí, štolu potřeme višňovou marmeládou a posypeme hustě moučkovým cukrem. Nebo ji po vyjmutí potřene rozpuštěným máslem a posypeme cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!