Steak pana Krkovičky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

6 plátků vepřové krkovičky
1 Hermelín
10 dkg anglické slaniny (krájené)
1 vanička hovězího vývaru (od Vitany)
sůl
pepř
grilovací koření
4-6 stroužků česneku
1 cibule (velká)
olej
voda
Solamyl

Postup přípravy receptu

  1. Maso na okrajích nařízneme a naklepeme. Z obou stran lehce posolíme, posypeme grilovacím kořením a dle chuti ještě pepřem.

  2. Česnek nakrájíme na plátky, cibuli na půlkolečka.

  3. Na pánvi rozehřejeme olej.

  4. Lehce osmahneme polovinu česneku a polovinu cibule.

  5. Přidáme maso a zprudka z obou stran opečeme.

  6. Vyjmeme a maso dáme do pekáčku, přilijeme i výpek z pánvičky.

  7. Plátky posypeme zbylým česnekem a cibulí, zalijeme polovinou připraveného vývaru. Dáme do trouby a dusíme, průběžně podléváme zbylým vývarem.

  8. Když je maso měkké (cca 30 min. při 200° - pouze orientačně) vyndáme ho na chvíli z pekáčku.

  9. Vzniklou šťávičku lehce zahustíme solamylem.

  10. Maso vrátíme zpět do omáčky, na něj položíme plátek anglické slaniny a plátek Hermelínu. Vrátíme zpět do trouby a dopékáme (možno horkým vzduchem, pokud máme), než se slaninka opeče a Hermelín rozpustí.

  11. Podáváme s různě upravenými brambory - hranolky, americké, šťouchané, vařené, dle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!