Šťavnaté karbanátky se sýrem

Recepty, Mleté maso

Suroviny

400 g mletého vepřového masa
1 velký syrový brambor
1 vejce
100 g tvrdého sýru vcelku
50 ml studené smetany 12%
2-3 stroužky utřeného česneku
1 lžička hořčice
strouhanka na zahuštění a obalení
sůl
pepř
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Brambor nastrouháme na jemno a sýr nakrájíme na malé kostičky. Maso smícháme se všemi surovinami, dochutíme a zahustíme podle potřeby strouhankou. Necháme 1-2 hodiny v lednici uležet.

  2. Po odležení tvoříme menší karbanátky a obalíme ve strouhance. Smažíme pozvolna v rozehřátém oleji z obou stran do zlatova. Podáváme s bramborami nebo jen s chlebem a zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!