Spongebob v kalhotách

Recepty, Dorty

Suroviny

Kakaový olejový korpus na dort - odkaz viz poznámka
Krém:
1 vejce
1 l mléka
120 g vanilkového pudingového prášku
125 g másla
130 g cukru krupice
1 kg másla
Potahovací hmota - falešná marcipánová hmota v DP - odkaz viz poznámka

Postup přípravy receptu

  1. Úžasný korpus na dortík jsem našla na Topkách, jen jsem ho upekla světlý a na plechu. Recept na falešný marcipán je taktéž z Topek, ovšem moje domácí pekárna nemá program bez ohřívání, takže jsem plácala ručně. Pěkná dřina...obarveno gelovými barvami.

  2. Krém: můj nejoblíbenější, který mne nikdy nezklamal. V mléce svaříme vejce, cukr, pudingy a 125 g másla. Horké nalijeme do robota a na nejnižší otáčky šleháme do téměř studena.

  3. Když je tento základní vaječný krém ještě mírně vlažný, postupně do něj zašleháme změklé máslo a opravdu důkladně vyšleháme. Krém je lehký, nadýchaný a hodí se i do věnečků a rolád. Krému jsem dělala víc, pekla jsem ještě další dobroty. A pak už jen trpělivě zdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!