Zelný salát“rychlovka“,jako příloha na talíři

Recepty, Přílohy

Suroviny

400 g bílého hlávkového zelí /malá čtvrtka
1 malá cibule
1 dcl studené vody
4 lžíce octa
2 lžíce cukru
1 lžička soli
na dochucení
sůl
pepř čtyř barev mlýnku Kotányi
pár kapek oleje

Postup přípravy receptu

  1. Zelí nakrájíme na tenké nudličky, cibuli nadrobno a společně vhodíme do hrnce s vařící vodou. Necháme 2 minuty provařit a vodu slijeme.

  2. V deci studené vody rozmícháme ocet, cukr a sůl. Přidáme zelí s cibulí a necháme alespoň 10minut marinovat.

  3. Poté scedíme, promícháme s trochou oleje, dle potřeby dochutíme a na talíři posypeme pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!