Špízy z králičích kotletek

Recepty, Jiné maso

Suroviny

2 kotletky z králíka
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce sojové omáčky
1 lžička pikantní hořčice
4 stroužky česneku
trošku sušeného tymiánu
sušená bazalka
sůl
pepř podle chuti
Dále potřebujeme
uzený bůček
pikantní klobása (nakrájené na kolečka a kostičky)
Množství neuvádím, záleží na množství masa, se kterým pracujeme.

Postup přípravy receptu

  1. Z králičího hřbetu opetrně vyřízneme po obou stranách kotletku. Je dlouhá, podle velikosti králíka cca 15-20 cm jedna.

  2. Nakrájíme ji na kolečka cca 1-2 cm široká, malinko poklepeme dlaní. V jiné misce vyšleháme olej, sojovou omáčku, utřený česnek, hořčici.

  3. Směs posypeme bazalkou a tymiánem, přidáme maso a vše ještě mírně osolíme, opepříme. Promícháme a necháme postát cca 2 hodiny, nejlépe ale přes noc.

  4. Pak na jehly napichujeme maso, kostičky bůčku a klobásu do vypotřebování surovin.

  5. Špízy položíme na pekáč, nádobu, ve které bylo maso naložené vypláchneme vodou, kterou je podlijeme a pečeme v troubě doměkka za občasného podlévání výpekem. Podáváme s opečenými bramborami, nebo zeleninovým salátem


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!