Špízy v pivním těstíčku
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 600 g kuřecích prsou
- 200 gr šunkového salámu nebo točeňáku či buřtíků
- 200 g tvrdého sýra
- 150 g žampionů
- 2 čerstvé papriky
- 100 ml piva
- 2 vejce
- hladká mouka
- grilovací koření
- mletý pepř
- sůl
- olej
Postup Špízy v pivním těstíčku
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa pokrájíme na menší kousky, posypeme je grilovacím kořením a na rozpáleném oleji osmažíme.
Salám, sýr, papriku pokrájíme na kostky, žampiony oloupeme a větší rozkrojíme na polovinu.
Dřevěné špejle těsně před napichováním ponoříme do oleje (pak jde maso lépe stáhnout). Na špejle střídavě napícháme veškeré připravené suroviny (maso, uzeninu, sýr, papriku, žampiony).
Nachystané špízky jemně osolíme a okořeníme.
Z piva, mouky, vajec uděláme těstíčko, jehly v něm obalíme a osmažíme je ze všech stran na oleji. Podáváme se zeleninou a bramborem.