Špízy v pivním těstíčku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

600 g kuřecích prsou
200 gr šunkového salámu nebo točeňáku či buřtíků
200 g tvrdého sýra
150 g žampionů
2 čerstvé papriky
100 ml piva
2 vejce
hladká mouka
grilovací koření
mletý pepř
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa pokrájíme na menší kousky, posypeme je grilovacím kořením a na rozpáleném oleji osmažíme.

  2. Salám, sýr, papriku pokrájíme na kostky, žampiony oloupeme a větší rozkrojíme na polovinu.

  3. Dřevěné špejle těsně před napichováním ponoříme do oleje (pak jde maso lépe stáhnout). Na špejle střídavě napícháme veškeré připravené suroviny (maso, uzeninu, sýr, papriku, žampiony).

  4. Nachystané špízky jemně osolíme a okořeníme.

  5. Z piva, mouky, vajec uděláme těstíčko, jehly v něm obalíme a osmažíme je ze všech stran na oleji. Podáváme se zeleninou a bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!