Špíz z vepřové panenky s kapary majonézou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

asi 400 g vepřové panenky
sečuánský pepř
sůl
kousek másla
3 stroužky česneku
brambory
rukola
rajčátka
na majonézu:
1 lžička dijonské hořčice
2 žloutky
sůl
pepř
asi 200 ml kvalitnějšího oleje
hrst kaparů

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nejdříve naložíme do sečuánského pepře a soli. Napícháme na špejli a na grilovací pánvi opečeme z obou stran aspoň 4 minutky.

  2. Brambory jsem krátce předvařila v osolené vodě, poté nakrájela na plátky a dala na chvilku pod gril.

  3. V malém kastrůlku jsem si rozpustila trochu másla se dvěma stroužky česneku.

  4. Majonézu jsem si připravila tak, že jsem vyšlehala žloutky s hořčicí a pak s olejem. Přidala hrst kaparů a rozmixovala. Dochutila pepřem a lehce solí.

  5. Na talíři pak podáváme špíz s rukolou, brambory a přelijeme česnekovým máslem. Jako dip jsem volila majonézu s kapary.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!