Špenátový dip s fetou

Recepty, Omáčky

Suroviny

2 stroužky česneku
3/4 hrnku majonézy
3/4 hrnku zakysané smetany
115 g rozdrobeného sýru feta
1/2 KL nastrouhané citronové kůry
280 g zmrazených špenátových listů rozmrazeného
mletý černý pepř podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. 1. V míse kuchyňského robotu nasekáme česnek na jemno, přidáme majonézu, zakysanou smetanou, sýr a citronovou kůru. Rozmixujeme dohladka.

  2. 2. Ze špenátu vymačkáme vodu a vmícháme ho do sýrové směsi.

  3. 3. Ochutíme pepřem.

  4. 4. Přikryjeme a před podáváním necháme vychladit.

  5. 5. Podávám s chipsy z pita chleba (pita chleba nakrájíme na 8 trojúhelníčků, posypeme hrubou solí a dáme na pekáč vyložený pečícím papírem. Lehce pokapeme olejem a pečeme asi 5 minut na 200°C).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!