Kachní prsa Rose, meruňkové chutney a bramborová kaše s rozmarýnem.

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 ks kachní prsa
0,5 l Červené víno Tramín Cabernet
1/2 másla
brambory
1 dcl mléka
1 dcl sladké smetany
sůl
koření
rozmarýn
meruňkové čatní

Postup přípravy receptu

  1. Kačacie prsia z jednej kačice po povrchu narežeme tak, aby sme po uvarení dostali porcie. Prsia si nasolíme a necháme odlažať v chlade cca 2 hodiny. Do kastróla si dáme červené víno a prsia v ňom povaríme do polomaka.

  2. Na panvici roztopíme maslo a prsia na ňom dopečieme. Pripravíme si francúzsku zemiakovú kašu z uvarených zemiakov, masla a smotany. Do hotovej kaše pridáme lístky čerstvého rozmarínu. Podávame s chutney.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!