Špenátovo-pórková rýže s indickým kořením

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 hrnek rýže
2 lžíce oleje
1/2 lžičky římského kmínu
1/2 lžičky černého hořčičného semínka
kousek chilli papričky
2 hrsti drobně nakrájeného pórku
200 g mraženého listového špenátu
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Rýži propláchneme, uvaříme ve slané vodě doměkka (já ji vařím v 1,5 násobku vody na nejnižší stupeň 15 minut a poté nechám 3 minuty pod pokličkou dojít).

  2. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a 2 minuty na něm opékáme římský kmín, hořčičné semínko a čili papričku. Poté zasypeme pórkem a listovým špenátem, podlijeme asi třemi lžícemi vody, přiklopíme pokličkou a za občasného zamíchání necháme rozmrznout a lehce zavadnout, což trvá asi 5 minut. Poté vmícháme uvařenou rýži, podle potřeby dosolíme a ihned servírujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!