Špenátové měšce s uzeným

Recepty, Ostatní

Suroviny

500 g listového těsta
2 sáčky listového špenátu (mražené kousky)
1 větší cibule
10 lžic strouhanky
2 stroužky česneku
1 lžíce másla
2 lžíce oleje
1 vejce
4 lžíce mléka
sůl
asi 800 g uzeného masa

Postup přípravy receptu

  1. Na lžíci másla a lžíci oleje orestujeme cibuli nakrájenou na jemné plátky do sklovata, přidáme špenát, necháme za občasného míchání rozmrazit, 5 min podusíme, pak dáme 2 lžíce mléka, prolisovaný česnek, osolíme dle chuti. Pokud špenát pustil hodně vody, necháme vydusit.

  2. Mezitím si listové těsto naporcujeme na 7 kousků (z každého odebereme malý kousek na ovázání měšce), vyválíme na čtverce, doprostřed dáme lžíci strouhanky, na to asi lžíci špenátu (uvidíte sami, jaké množství, aby to šlo zabalit), já ještě nakrojila rohy těsta, aby to po vytvoření měšce tvořilo jakési střapce - pak tedy těsto růžek po růžku nahoře chytneme, trochu stlačíme k sobě a uvážeme okolo vyválenou žížalkou z těsta:).

  3. Já pekla v remosce na pečícím papíře, kladla měšce kousek od sebe, protože nabydou, tam se mi jich vešlo právě těch sedm. Každý jsem potřela vajíčkem rozšlehaným v mléce a pekla asi 45 min do zlatova.

  4. Uzené nakrájíme na plátky, osmahneme na lžíci oleje (krkovice pustila dost tuku) a podáváme s měšci.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!