Špenát se zakysanou smetanou a bramborové knedlíky se smaženou cibulí

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

sáček mraženého sekaného špenátu
1 menší cibule
3-4 stroužky česneku
zarovnaná lžíce hladké mouky
1-2 lžíce zakysané smetany (podle chuti)
2 lžíce strouhaného parmezánu
mléko podle potřeby
sůl
pepř
olej
Knedlíky:
600 g vařených studených brambor
60 g dětské krupice
60 g hrubé mouky
1 vejce
hrst sušené smažené cibule
lžička solamylu
sůl
petrželka (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nastrouháme na jemno a smícháme se všemi surovinami. Vytvoříme těsto, které rozdělíme na dva díly a z každého vytvarujeme váleček. Vaříme v osolené vařící vodě cca 15-20 minut. Poté vytáhneme a potřeme lehce olejem.

  2. Na oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli dorůžova. Přidáme nadrobno nasekaný česnek a po krátkém zamíchání i mouku. Vše společně restujeme až mouka začne chytat barvu. (Čím déle restujeme, tím měně musíme špenát vařit.)

  3. Do připraveného základu přidáme špenát a trochu mléka. Rychle mícháme, aby se neutvořily hrudky a povaříme pár minut. Před koncem vaření přimícháme smetanu (pokojové teploty) a parmezán.

  4. Chvíli mícháme, až se vše spojí a dochutíme pepřem a solí. Podáváme s připravenými knedlíky. Já jsem k tomu zvolila vejce, ale klidně s vařeným masem nebo jen tak. Knedlíky mají svou chuť a někdy to stačí jako samostatný pokrm.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!