Španělský ptáček s hlívovou omáčkou

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

4 plátky hovězího zadního
4 cibule nakrájené
4 klínky do ptáčků
olivový olej
250 g hlívy ústřičné -nakrájené
150 g domácí uzené krkovice
100 g krájeného šunkového salámu
1 nožičku jemného párku
1 vejce uvařené na tvrdo
2 kyselé okurky
4 PL plnotučné hořčice
sůl
koření Argentina od Kotányho
100 ml láku z okurek
2-3 PL hladké mouky na zahuštění
hovězí vývar (já dala od Maggi)

Postup přípravy receptu

  1. Na větší pánvi orestujeme cibulku na olivovém oleji. Maso neklepeme, potřeme hořčicí, posolíme a okořeníme kořením. Na maso dáme šunkový salám, klínek uzené krkovice, klínek cibule, 1/2 kyselé okurky, 1/4 jemného párku, 1/4 vajíčka.

  2. Maso zabalíme, sepneme párátky nebo převážeme nití. Takto připravené maso dáme do pánve s osmaženou cibulí a necháme zatáhnout. K masu přidáme nakrájenou hlívu, lák z kyselých okurek a zbytek krkovičky nakrájené na kostičky.

  3. Necháme zasmažit, podle chuti ještě osolíme a přidáme koření, přilijeme vývar a dusíme na mírném plameni do změknutí masa. Maso vyndáme, omáčku zahustíme moukou, rozmíchanou ve vlažné vodě.

  4. Z masa sundáme nitě, vrátíme zpět do omáčky a necháme ještě zhruba 20 minut vařit. Můžeme podávat. S knedlíkem, rýží, každému dle jeho chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!