Špagety s liškami

Recepty, Těstoviny

Suroviny

300 g špaget
1 cibule
2 stroužky česneku
400 g lišek
2 vyzrálá rajčata
plechovka drcených rajčat (400 g)
sůl, pepř, 4 bobkové listy
olej
kousek parmazánu

Postup přípravy receptu

  1. Špagety dáme vařit podle návodu na obalu do dostatečného množství osolené vody.

  2. Na rozehřátý olej vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli, až zesklovatí, přidáme česnek nakrájený na plátky a omyté okapané lišky. Po chvilce přimícháme rajčata pokrájená na malé kostičky a bobkové listy. Vše necháme pomalu asi 15 minut dusit, až jsou lišky poloměkké. Je-li třeba, přilijeme malinko vody, aby se směs nepálila.

  3. Pak přidáme drcená rajčata z konzervy, osolíme, opepříme a necháme ještě asi 10 minut pomalu vařit, až jsou lišky hotové. Můžeme doladit chuť lžičkou cukru. Před servírováním ze směsi odstraníme bobkové listy. Na talíř dáme porci špaget, přidáme lišky a navrch ozdobíme hoblinkami parmazánu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!