Špagetová omeleta

Recepty, Těstoviny

Suroviny

200-250 g vařených špaget
70 g anglické slaniny nebo šunky
2 jarní cibulky
60 g červené papriky nebo kápie
1 větší čerstvý žampion
1 stroužek česneku
bylinky dle chuti - petrželka, libeček...
koření dle chuti - paprika, pepř, drcený kmín...
sůl
2 lžíce 12% smetany
3 rozšlehaná větší vejce (nebo 4 menší)
máslo nebo olej

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi s kouskem másla osmažíme drobně pokrájenou slaninu, cibulky, papriku, česnek a žampion. Přidáme vařené špagety (například ty, které nám zbyly od oběda), vše společně promícháme, dochutíme dle chuti kořením nebo bylinkami. Špagety v pánvi se směsí dobře prohřejeme a nakonec zalijeme třemi nebo čtyřmi rozšlehanými, mírně osolenými vejci se smetanou, která v pánvi se špagetovou směsí necháme pod poklicí ztuhnout.

  2. Špagetovou omeletu přesuneme na talíř a podáváme se zeleninovým salátem, kompotem nebo čerstvou zeleninou dle chuti.

  3. Místo špaget můžeme použít i jiné předem uvařené těstoviny. Směs surovin lze velmi dobře upravovat dle momentálního stavu zásob. Přidat můžeme například i pokrájený tvrdý sýr, kukuřici...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!