Sójový segedínský guláš

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 balení sójových kostek
600 g brambor
6 stroužků česneku
4 cibule
kysané zelí
zakysaná smetana
1 balení sladké mleté papriky
olivový olej
(další koření dle chuti)

Postup přípravy receptu

  1. Den předem si uvaříme a naložíme sójové kostky do směsi oleje s kořením.

  2. Brambory nakrájíme na malé kousky a cibuli na drobno. Kysané zelí chvíli povaříme. Do kastrolu dáme oliv. olej a zpěníme cibuli. Po zesklovatění ji posypeme celým balením sladké papriky a mícháme dokud se celá nezbarví do červena. Přidáme naložené kostky, brambory, teplé zelí a zalijeme vroucí vodou. Vaříme do změknutí brambor.

  3. Nakonec přidáme prolisovaný česnek, smetanu a dle chuti zahustíme. Můžeme přidat další koření jako např. směs na guláš, majoránku, kurkumu...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!