Sojová rýže s krůtím masem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 krůtí prsa
120 g jasmínové rýže
1,5 vetší mrkve
1/2 červené papriky
1/2 hrnku mraženého hrášku
olej
sůl
pepř
chilli koření
půl lžičky sušeného česneku
1 lžíce kremžské hořčice
sojová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Rýži zalijeme 2x větším množstvím vody a vaříme ji do měkka. Během vaření doléváme vodu dle potřeby. Mrkev nakrájíme na půlkolečka a dáme ji vařit do měkka. Mezitím umyté maso nakrájíme na kostičky, opepříme a osolíme. Maso orestujeme na oleji. Přidáme chilli koření podle chuti společně se sušeným česnekem a hořčicí.

  2. Až bude rýže hotová, přidáme ji společně s uvařenou mrkví k masu. Rýži osolíme, opepříme a zakápneme sojovou omáčkou. Nakonec přisypeme mražený hrášek. Ještě chvilku necháme na plotně, aby se hrášek prohřál a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!