Brusinkové kuře se žampiony

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuře - rozporcované
200 g anglické slaniny
1 cibule
120 g čerstvé žampiony nebo sterilované, cca
150 g brusinkového kompotu - ovoce se šťávou
100 ml smetany ke šlehání
tymián
pepř mletý
sůl
hladká mouka - není nutná

Postup přípravy receptu

  1. Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Porce vložíme do pekáčku s pokrájenou cibulí, slaninou, žampiony a brusinkovým kompotem. Zakryjeme poklicí a dusíme cca 35 minut, pak odklopíme, přidáme smetanu a dle potřeby podlijeme. Dopečeme doměkka a dozlatova.

  2. Výpek můžeme zahustit lžičkou hladké mouky rozmíchané ve trošce vývaru, pokud máme rádi více omáčky, ale nutné to není. Záleží i na tom, jakou přílohu ke kuřeti zvolíme.

  3. Přílohu můžeme zvolit dle chuti: brambory, kaše, těstoviny, rýže, noky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!