Sojanéza

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1 balení Mori-Nu Silken Tofu (firm nebo extra firm)
olivový olej
citron - šťáva (asi z půlky až jednoho citrónu)
sůl (Kala Namak!)
plnotučná hořčice (přibližně 3 lžičky)
1 střední (bílá) cibule
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Silken Tofu vyndejte z krabičky, nechte okapat a dejte do mixéru nebo pokud máte tyčový mixér do nádoby, ve které budete mixovat. Přidejte šťávu z půlky citrónu, 3 lžičky hořčice, polovinu cibule (nakrájejte jí na větší kusy), čerstvě mletý pepř a sůl. Začněte mixovat a pomalu přilévejte olivový olej (jak už to s olejem bývá, více je lépe...). Ochutnejte a dle chuti dochutíte další citrónovou šťávou, cibulí, hořčicí, solí, zkrátka čímkoli co dle vás chybí. Můžete podávat tak, jak je, nebo ve stylu tatarky přidat jemně nakrájené kyselé okurky, výborná je také sojanéza s přídavkem na drobno nakrájeného řapíkatého celeru, jarní cibulky nebo kopru či jiných bylinek (petrželka, pažitka).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!