Snídaňový chlebík s grahamovou moukou pečený ve formě

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

Rozpis na chlebík 1.:
250 g hladké mouky
150 g grahamové mouky
1 zarovnaná lžíce bramborové kaše v prášku
1,5 lžičky soli
2/3 zarovnané lžičky cukru
240 g (ml) vlažné vody
1 lžíce oleje
15 g čerstvého droždí
Rozpis na chlebík 2.:
200 g hladké mouky
200 g grahamové mouky
1 zarovnaná lžíce bramborové kaše v prášku
1,5 lžičky soli
2/3 zarovnané lžičky cukru
250 g(ml) vlažné vody
1 lžíce oleje
18 g čerstvého droždí
Můžeme přidat
semínka lněné nebo slunečnicové...

Postup přípravy receptu

  1. Prosátou hladkou mouku smícháme s grahamovou moukou, solí a bramborovou kaší.

  2. V mouce uděláme důlek, dáme cukr a část z odměřené vlažné vody, rozdrobíme droždí a zhruba 5 minut necháme.

  3. Místo tohoto postupu si můžeme udělat klasický kvásek, zvlášť.

  4. Pak přidáme zbytek vody, olej a zaděláme vláčné těsto. Nemusí být moc tuhé, jelikož se peče ve formě. Přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.

  5. Pak ho vyklopíme na pomoučený vál, zpracujeme do bochánku a z bochánku vyválíme šišku.

  6. Tu vložíme do chlebíčkové formy, kterou jsme vyložili papírem na pečení. Pokud ho nemáme, formu mírně vymastíme olejem. Těsto - šišku roztlačíme přes celé dno formy.

  7. Necháme vykynout, vložíme do více předehřáté trouby a po kratším zapečení teplotu zmírníme a dopečeme. Zhruba celkem 40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!