Šněrované kuře s nádivkou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kuře
- 5 rohlíků
- 5 lžic mléka
- 1/8 másla
- 4 vejce
- česnek dle chuti
- 1 KL muškátového květu
- sůl
- pepř
- pažitka nebo kudrnka
- žampiony nakrájené
- dáme podusit na máslo
Postup Šněrované kuře s nádivkou
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme rohlíky na kostečky, ovlhčíme mlékem a nálevem ze žampionů, a zatím odložíme.
Změklé máslo, pepř, muškát a sůl vyšleháme se žloutky.
Přidáme rohlíky, bylinky a sníh z bílků, žampiony a opatrně zamícháme, tak aby nevznikla kaše.
A teď se pustíme do kuřete. Částečně ho vykostíme a to tak, že opatrně kopírujeme žebra, odřízneme v kloubech stehen i křídel, a skelet použijeme na polévku.
Kosti va stehnech a v křídlech ponecháme.
Z prsou odřízneme dva plátky a položíme je na zádovou část, tam totiž není maso, jen kůže.
Navršíme nádivku, obě strany k sobě přiložíme a pomocí párátek a potravinářského motouzu zašněrujeme podle obrázku.
Kuře pak okořeníme, omastíme máslem, a pečeme klasickým způsobem.
Dobře se porcuje, jelikož je téměř bez kostí.