Šněrované kuře s nádivkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuře
5 rohlíků
5 lžic mléka
1/8 másla
4 vejce
česnek dle chuti
1 KL muškátového květu
sůl
pepř
pažitka nebo kudrnka
žampiony nakrájené
dáme podusit na máslo

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme rohlíky na kostečky, ovlhčíme mlékem a nálevem ze žampionů, a zatím odložíme.

  2. Změklé máslo, pepř, muškát a sůl vyšleháme se žloutky.

  3. Přidáme rohlíky, bylinky a sníh z bílků, žampiony a opatrně zamícháme, tak aby nevznikla kaše.

  4. A teď se pustíme do kuřete. Částečně ho vykostíme a to tak, že opatrně kopírujeme žebra, odřízneme v kloubech stehen i křídel, a skelet použijeme na polévku.

  5. Kosti va stehnech a v křídlech ponecháme.

  6. Z prsou odřízneme dva plátky a položíme je na zádovou část, tam totiž není maso, jen kůže.

  7. Navršíme nádivku, obě strany k sobě přiložíme a pomocí párátek a potravinářského motouzu zašněrujeme podle obrázku.

  8. Kuře pak okořeníme, omastíme máslem, a pečeme klasickým způsobem.

  9. Dobře se porcuje, jelikož je téměř bez kostí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!