Snadné cibulové rohlíky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

300 ml vlažné vody
2 lžičky soli
120 g sádla
200 g směsi na vícezrnný chléb (z Lidlu, viz foto)
300 g hladké mouky
1 kostka droždí
hrst osmažené cibule (dala jsem kupovanou)
1 vejce na potření
semínka na posypání
lněná semínka

Postup přípravy receptu

  1. Těsto zaděláme nejlépe v domácí pekárně. Do nádoby dáme suroviny podle uvedeného pořadí (kromě cibule) a zapneme program těsto. Po vymíchání a zaznění signálu přisypeme cibuli, necháme promíchat a pekárnu vypneme. Víko neotevíráme!

  2. Po uplynutí zhruba 15-20ti minut těsto vyklopíme na prac. desku a rozdělíme ho na tolik dílů, kolik rohlíků chceme mít.

  3. Každý kousek rukou vytáhneme do přibližného trojúhelníku (lze vyválet i válečkem, ale těsto se tak zbytečně mačká. A navíc je krásně poddajné a moc hezky se s ním pracuje, takže se bez válečku snadno obejdeme).

  4. Od širšího konce ke špičce srolujeme do podoby rohlíku, ohneme a naskládáme na plech vyložený pečícím papírem.

  5. Rohlíky necháme na plechu kynout, mezitím rozpálíme troubu na 180°C (horkovzduch). Poté rohlíky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme semínky a dáme péct zhruba na 25 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!