Smraďochovy zelné závitky

Recepty, Mleté maso

Suroviny

Hlávka bílého zelí
1/4kg mletého masa
1 velká cibule
1 vejce
1 tvarůžky
jáhly - 1 hrst
15 dkg anglické slaniny
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Zelí krátce povaříme, vychladnuté rozděláme na jednotlivé listy, které budeme plnit.

  2. Jáhly uvaříme dle návodu - 3x spařit horkou vodou a poté vaříme do změknutí.

  3. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme mleté maso, které na cibulce osmahneme.

  4. Tvarůžky nakrájíme na menší kousky. Smícháme masovou směs + uvařené jáhly + tvarůžky, přidáme vejce a vše osolíme a opepříme.

  5. Na zelné listy klademe plátky slaniny a na ni masovou směs.

  6. Listy smotáme, dáme do pekáčku, potřeme olejem a pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!