Smažený hlávkový salát

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 velký hlávkový salát (nebo 2 menší)
2 lžíce dobrého oleje (výborný je sezamový)
2 stroužky česneku
1 lžíce dobré sójové omáčky
2 lžíce rýžového vína
smažená cibulka od Vietnamců na ozdobu a dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravte rýži nebo nudle, protože příprava salátu je půlminutová záležitost;-).

  2. Nasekejte oloupaný česnek. Omyjte a nakrájejte na kusy salát. Pak ho dobře osušte - buď v odstředivce na saláty nebo papírovou utěrkou.

  3. Ve velké pánvi pořádně rozpalte olej, vhoďte do něj nasekaný česnek a maximálně 10 vteřin nechte smažit, pak ihned přidejte salát, promíchejte, aby se obalil olejem s česnekem a stáhněte ze zdroje tepla.

  4. Přilijte sójovou omáčku a rýžové víno, promíchejte a ihned podávejte s připravenou rýží nebo nudlemi. Na talíři posypte cibulkou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!