Smažené špízové jehly

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

200 g vepřové kýty
4 plátky Cikánského šálu
2 plátky uzeného sýra
2 cibule
sůl
mletý černý pepř
2 vejce
hladká mouka
strouhanka
slunečnicový olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa z obou stran naklepeme, osolíme, opepříme a nakrájíme na menší kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, sýr a uzeninu na kostičky.

  2. Na kovovou jehlu, nebo špejli napichujeme střídavě maso, cibuli, uzeninu a sýr.

  3. Hotové jehly obalíme v hladké mouce, rozšlehaných a osolených vejcích a ve strouhance. Obalené namočíme opět ve vejcích a ve strouhance.

  4. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Podáváme s opékanými nebo vařenými bramborami a tatarskou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!