Smažené plněné tousty v pivním těstíčku

Recepty, Předkrmy

Suroviny

8 plátků světlého toustového chleba
4 plátky uzeného
šunky nebo šunkového salámu (asi půl cm)
100 g nivy
máslo
na obalení:
2 vejce
100 ml světlého piva
2 lžíce zakysané smetany
pepř
sůl
asi 150 g strouhanky
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Plátky toustového chleba potřeme slabou vrstvou másla a polovinu poklademe plátkem uzeného a plátky nivy. Přiklopíme zbylými plátky a pevně přitiskneme. Pokud máme čas, senviče zatíříme, aby ingredience přimknuly k sobě.

  2. Vejce rozšleháme s pivem a zakysanou smetanou, osolíme a opepříme. Ve směsi namáčíme připravené tousty, okamžitě je obalíme ve strouhance a smažíme v dostatečné vrstvě rozpáleného oleje z obou stran. Kdo má rád, může osmažený povrch potřít česnekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!