Smažené jablečné kroužky

Recepty, Předkrmy

Suroviny

3 jablka
5 dl mléka
80 g hladké mouky
1 vejce
1/2 sáčku vanilkoveho pudingu
2 lžíce moučkového cukru
1 lžíce citronové šťávy
špetka soli
olej na smažení
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Pudinkový prášek a cukr rozmícháme v 1 dcl mléka.

  2. V rendlíku přivedeme k varu 3,2 dcl mléka.

  3. Přilijeme pudinkovou směs, za stálého míchámí povaříme na mírném ohni 1 minutu, odstavíme a omáčku necháme za častého zamíchámí vychladnout.

  4. Vejce rozšleháme se zbylým mlékem a a špetkou soli, vmícháme mouku a těstíčko necháme asi 10-15 minut odpočinout.

  5. Mezitím oloupeme jablka, zbavíme je jádřinců, nakrájíme na 16 plátků (na kolečka), které pokapeme citronovou šťávou.

  6. Kolečka namáčíme do těstíčka a ihned smažíme v rozehřátém oleji dozlatova.

  7. Necháme je odkapat na savém ubrousku, poprášíme cukrem a podáváme s vanilkovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!