Smažené jablečné kroužky
Recepty, PředkrmySuroviny
- 3 jablka
- 5 dl mléka
- 80 g hladké mouky
- 1 vejce
- 1/2 sáčku vanilkoveho pudingu
- 2 lžíce moučkového cukru
- 1 lžíce citronové šťávy
- špetka soli
- olej na smažení
- moučkový cukr na posypání
Postup Smažené jablečné kroužky
Postup přípravy receptu
-
Pudinkový prášek a cukr rozmícháme v 1 dcl mléka.
V rendlíku přivedeme k varu 3,2 dcl mléka.
Přilijeme pudinkovou směs, za stálého míchámí povaříme na mírném ohni 1 minutu, odstavíme a omáčku necháme za častého zamíchámí vychladnout.
Vejce rozšleháme se zbylým mlékem a a špetkou soli, vmícháme mouku a těstíčko necháme asi 10-15 minut odpočinout.
Mezitím oloupeme jablka, zbavíme je jádřinců, nakrájíme na 16 plátků (na kolečka), které pokapeme citronovou šťávou.
Kolečka namáčíme do těstíčka a ihned smažíme v rozehřátém oleji dozlatova.
Necháme je odkapat na savém ubrousku, poprášíme cukrem a podáváme s vanilkovou omáčkou.