Smažená hlíva ve vinném těstíčku s rokfórovou omáčkou

Recepty, Houby

Suroviny

400 g hlívy ústřičné
200 g zakysané smetany
150 g rokfóru
200 g pšeničné mouky
100 ml mléka
250 ml suchého bílého vína
2 vejce
1 lžička zrnek zeleného pepře
olej na smažení
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky oddělíme od bílků a rozšleháme je s bílým vínem. Přidáme mouku, trochu soli a všechno důkladně promícháme. V případě potřeby přilijeme ještě trochu vína. Těstíčko necháme 10 minut odpočinout.

  2. Hlívu očistíme a zbavíme tvrdých nohou. Můžeme je usušit, nebo přidat do polévek. Větší houby případně rozpůlíme. Houby osolíme a opepříme.

  3. Z bílků ušleháme sníh a opatrně ho vmícháme do těstíčka. Rokfór protlačíme cedníkem a rozetřeme ho s mlékem dohladka. Přidáme zakysanou smetanu a zelený pepř a všechno důkladně promícháme.

  4. Olej rozehřejeme na 170°C. Hlívy namočíme v těstíčku a usmažíme je v horkém oleji dozlatova. Usmažené necháme okapat na papírové utěrce.

  5. Houby podáváme s rokfórovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!